Çerez Politikası

Çerez Politikası

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA

 

ÇEREZ KULLANIMINA İLİŞKİN OLARAK HAZIRLANAN

 

AYDINLATMA METNİ

 

İşbu Aydınlatma Metni Hakkında

Nema Kozmetik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“Nema Kozmetik” veya “Şirket”) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında sizlerin deneyiminizi geliştirmek için çerezlerden (“Çerezler”) faydalanmaktayız. Bu Çerezlerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.Veri Sorumlusu ve Kişisel Verilerinizin İşlenmesi

 

KVKK hükümleri uyarınca, Nema Kozmetik olarak veri sorumlusu sıfatı ile hareket edeceğiz. İşbu aydınlatma metninin (“Aydınlatma Metni”) amacı, tarafımızca işletilmekte olan Şirket internet sitesinin (“Site”) işletilmesi sırasında Site kullanıcıları/üyeleri/ziyaretçileri (“Veri Sahibi”) tarafından Çerezlerin kullanımı sırasında elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu metinde Sitemizde hangi amaçlarla hangi tür Çerezleri kullandığımızı ve bu Çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz.

 

Çerezler, web sitesi, uygulama veya diğer platformların bilgisayarınızda, tabletinizde, akıllı telefonunuzda veya benzeri diğer cihazlarda, cihazınızı tanımlayan bir etiket gibi işlev görerek gezinme veya kullanım bilgilerinizi depoladığı küçük bir metin dosyasıdır. Çerezler, gezinmeyi kolaylaştırmak, kullanıcıların platformlarla etkileşim şekillerini öğrenmek ve bunları iyileştirmek gibi amaçlar için gereklidir.

 

Sitemizde kullandığımız, zorunlu çerezler haricindeki çerezler için, açık rızanız alınmakta olup istediğiniz zaman rızanızı değiştirebilme imkanına sahipsiniz. Çerez yönetim paneli üzerinden, Sitemizde kullanılan çerez çeşitlerini görebilir ve zorunlu çerezler dışında kalan tüm çerezler için “açık” veya “kapalı” seçenekleri ile tercihlerinizi belirleyebilirsiniz. Yine bu panel üzerinden tercihlerini her zaman değiştirebilirsiniz.

 

Sitemizde kullandığımız Çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya Sitemize yeni Çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Aydınlatma Metninin hükümlerini değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel Aydınlatma Metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik Sitede veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır.

 

Kişisel verilerinizin Şirket tarafından işlenmesi hakkında daha detaylı bilgi için internet sitemizde yer alan “Nema Kozmetik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası”nı okumanızı tavsiye ederiz.

 

Kişisel Verilerinizin İşlenmesi ve İşlenme Amacı

Sitemizde çeşitli amaçlarla Çerezler kullanmakta ve bu Çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz.

 

Bu amaçlar başlıca şunlardır:

 

Sitenin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, oturum açan üyelerin Sitede farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.

Siteyi analiz etmek ve Sitenin performansını arttırmak. Örneğin, Sitenin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Siteyi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.

Sitenin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Siteyi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.

Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi.

Kişisel verileriniz, ilgili mevzuatta belirtilen veya işlendikleri amaç için gerekli olan azami süre ve herhalde kanuni zamanaşımı süreleri kadar muhafaza edilecektir.

 

Sitemizde Kullanılan Çerezler

 

Aşağıda Sitemizde kullandığımız farklı türdeki Çerezleri bulabilirsiniz. Sitemizde hem birinci parti Çerezler (ziyaret ettiğiniz Site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti Çerezleri (ziyaret ettiğiniz Site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

 

Kullanım Süresine Göre Çerez Çeşitleri

 

Sitemizde kullanım sürelerine göre oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum çerezi, oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılmakta olup tarayıcınızı kapattığınızda bu çerezler de silinmektedir. Kalıcı çerez ise internet tarayıcısı kapatıldığı zaman silinmemekte ve belirli bir tarihte veya belirli bir süre sonra kendiliğinden silinmektedir.

 

Zorunlu Çerezler

 

Belli Çerezlerin kullanımı Sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin Sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama Çerezleri, Sitemizde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır.

 

İşlevsellik ve Tercih Çerezleri

 

Bu Çerezler sizlerin Site üzerindeki tercihlerini ve seçimlerinizi hatırlayarak Sitemizde sunulan hizmetlerin sizin için kişiselleşmesini sağlamaktadır. Örneğin Sitemiz üzerindeki dil seçiminizi veya bir metin okurken seçmiş olduğunuz font boyutunu hatırlamamızı sağlar.

 

Sosyal Medya Çerezleri

 

Bu Çerezler sizlerin sosyal medya kullanımlarınız hakkında bilgilerin toplanmasını sağlar. Örneğin Kişiselleştirilmiş reklamlar oluşturulması ya da market araştırmaları yapılması için Facebook/Twitter hesaplarınıza ait bilgilerin kullanılması için Çerezler kullanılabilir.

 

Performans ve Analiz Çerezleri

 

Bu Çerezler sayesinde Sitemizi kullanımınızı ve Sitemizin performansını analiz ederek sizlere verdiğimiz hizmetleri daha iyi hale getirebiliyoruz. Örneğin bu Çerezler sayesinde ziyaretçilerimizin en çok hangi sayfaları görüntülediğini, Sitemizin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını ve olası problemleri tespit edebiliyoruz.

 

Hedefleme veya Reklam Çerezleri

 

Sizlere Sitemizde veya Sitemiz haricindeki mecralarda ürün ve hizmet tanıtımını yapmak için Çerezler kullanıyoruz. Ayrıca bazı iş ortaklarımızla sizlere Sitemiz dahilinde veya dışında reklam ve tanıtım yapmak için iş birliğine gidebiliriz. Örneğin, Sitemizde gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızı, eğer reklam ilginizi çektikten sonra o reklam yönlendirdiği Sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızı takip etmek için Çerezler kullanılabilmektedir.

 

Çerez Sağlayıcısı Çerezin İsmi        Çerezin Amacı    Çerez Tipi            Çerezin Saklanma Süresi

Çerezlerin Kullanımının Kontrolü

 

İnternet sitemizde yer alan ikona tıklayarak istediğiniz anda Çerezlere ilişkin tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Çerez yönetim panelindeki butonları tercihinize göre açık veya kapalı konuma getirerek “Ayarları kaydet” butonuna tıklayınız. Ayarlarınızı etkin hâle getirmek için sayfayı yenileyiniz. Bunun yanı sıra, tarayıcı ayarları aracılığıyla da kısmen kontrol sağlanabilmektedir. Sık kullanılan tarayıcılarda çerezlerin yönetimine ilişkin bilgilere aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla erişebilirsiniz:

 

Adobe Analytics http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

Google AdWords               https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Google Analytics               https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome  http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Internet Explorer              https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox   http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Opera    http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari:    https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

Kişisel Verilerinizin Aktarılması

 

Kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen amaçlar kapsamında, açık rızanıza istinaden veya KVKK madde 5/2’de öngörülen diğer hallerde, KVKK’nın 8. ve 9. maddelerinde düzenlenen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde, Şirket tarafından dahili olarak kullanılacağı gibi, iş ortaklarımız, grup şirketler, ifa yardımcılarımız, iştiraklerimiz, tedarikçiler, taşeronlar, yetkili kamu kurum ve kuruluşları ve ilgili üçüncü kişi kurum ve kuruluşlarla yurtiçi ve yurt dışında (açık rıza şartıyla) paylaşılabilecektir.

Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

 

Şirket tarafından kişisel verileriniz, Türkiye içinde veya başta Dubai, ABD, AB, OECD ülkelerinde bulunan depolama, arşivleme, bilişim teknolojileri desteği alınan sunucular, hosting şirketleri, program, bulut bilişim vb. diğer elektronik ortamlara aktarılmakta ve saklanmaktadır.

 

Kişisel verileriniz, bu Aydınlatma Metninin 3. maddesinde yer alan amaçlar doğrultusunda ve 6698 sayılı Kanun`un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde Mali Mevzuat, Türk Ticaret Kanunu Mevzuatı, Türk Borçlar Kanunu başta olmak üzere ilgili mevzuat uyarınca ticari faaliyet, sözleşmenin ifası, hak tahsisi, kullanılması ve korunması hukuki sebepleri kapsamında ve ürün/mal/hizmet satış ve satış sonrası hizmetlerin verilebilmesi için (Tüketici hakları), KVKK, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik ve ilgili diğer mevzuat kapsamında işlenmekte, toplanmakta ve saklanmaktadır. Verilerinizden açık rıza gerektiren işleme şartlarında ayrıca tarafınızdan onay istenecektir.Veri Sahibi Olarak KVKK Tahtında Yasal Haklarınız

 

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili olarak; KVVK 11. maddesi uyarınca veri sorumlusu sıfatıyla Nema Kozmetik’e başvurarak, aşağıdaki yasal haklarınızı kullanabileceğinizi bilgilerinize sunarız:

 

Kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme;

Kişisel verilerinizin işlenmiş olması durumunda kişisel verilerinize ilişkin bilgi talep etme;

Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme;

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme;

Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme;

KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme;

Yukarıda yer alan (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme;

İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle tarafınız aleyhine olumsuz bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme;

Kişisel verilerinizin KVKK hükümlerine aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi, info@elixirdeflora.com adresinden tarafımıza iletmeniz halinde başvurularınız en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte Şirket’in, KVK Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

 

Veri sahibi, herhangi bir kişisel verisinin Şirket tarafından kullanılamaması ile sonuçlanacak bir talepte bulunması halinde Sitenin işleyişinden tam olarak faydalanamayabileceğini kabul ile bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendisine ait olacağını beyan eder.

 

ADAİDA İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

 

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ AÇIK RIZA METNİ

 

Ben, kişisel veri sahibi olarak; Nema Kozmetik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“Şirket”) Kişisel Verilerinin Korunması ve İşlenmesi Aydınlatma Metnini okudum, inceledim, değerlendirdim, anladım ve bu kapsamda:

 

kimliği belirli veya belirlenebilir kılınan gerçek kişiye ilişkin bilgilerin kişisel verileri ifade ettiğini; ve kişisel verilerin tamamen veya kısmen, otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanımının engellenmesi yoluyla veriler üzerinde gerçekleştirilen işlemlerin, kişisel verilerin işlenmesini ifade ettiğini anladığımı ve

 

kişisel verilerimin, müşteri memnuniyeti ve/veya tecrübesine yönelik aktivitelerin planlanması ve/veya icrası, kampanya ve/veya promosyon ve/veya tanıtım süreçlerinin planlanması ve/veya icrası, pazarlama faaliyetlerine konu yapılacak kişilerin tüketici davranışı kriterleri doğrultusunda tespiti ve/veya değerlendirilmesi, kişiye özel pazarlama ve/veya tanıtım aktivitelerinin tasarlanması ve/veya icrası, dijital ve/veya diğer mecralarda reklam ve/veya tanıtım ve/veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve/veya icrası, dijital ve/veya diğer mecralarda müşteri kazanım ve/veya mevcut müşterilerde değer yaratımı üzerine geliştirilecek aktivitelerin tasarlanması ve/veya icrası, pazarlama amacıyla veri analitiği ve/veya veri zenginleştirme çalışmalarının planlanması ve/veya icrası, Şirket tarafından sunulan diğer ürünlerle ilgili çapraz satış aktivitelerinin planlanması ve/veya icrası, ürün ve hizmetlerin satış ve/veya pazarlaması için pazar araştırması faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası, Şirketin sunduğu ürün ve/veya hizmetlere bağlılık oluşturulması ve/veya arttırılması süreçlerinin planlanması ve/veya icrası, kampanya performanslarının ölçümü ve raporlanması faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası, ürün ve/veya hizmetlerin pazarlama süreçlerinin planlanması ve/veya icrası amaçlarıyla işlenmesine ve bu amaçlarla tedarikçilerinize aktarılmasına tamamen ve hür irademle açık rıza gösterdiğimi kabul, beyan ve taahhüt ederim.